یکی از اصلیترین مصالحی که برای اتمام پروژههای ساختمانی مورد نیاز است، پروفیلهای ساختمانی میباشند. پروفیلهای ساختمانی مقاطعی توخالی و طویل هستند که با استفاده از متریال مختلفی میتوان آنها را ساخت. ابعاد و شکل این محصولات بسیار متنوع است و بر اساس نیاز کاربران، طراحی و تولید میشوند. از این رو میتوان آنها را در طولهای مختلف و در اشکال متنوع مطابق با محل مورد استفاده، تهیه کرد. قیمت پروفیل ساختمانی نیز با توجه به این ویژگیها و همچنین برند تولیدکننده این محصول و استاندارد به کار رفته در تولید آن متفاوت است.
به همین جهت نیز خریداران باید به این ویژگیها توجه کرده و همچنین با عواملی که در تعیین بهای این محصولات تأثیر دارند آشنا باشند تا خریدی مطمئن و مقرون به صرفه را تجربه کنند.
بر همین اساس در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته و تمامی جوانب آن را بررسی کردهایم. با ما همراه باشید و اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورید.
کارخانههای برتر تولیدکننده پروفیل ساختمانی
در داخل کشور، برندها و شرکتهای مختلفی در زمینه تولید انواع پروفیل ساختمانی فعالیت دارند. هر کدام از این شرکتها بر اساس استاندارد مدنظر خود و با استفاده از متریال متفاوت، اقدام به تولید این نوع پروفیلها کردهاند. به همین سبب نیز در بازار، قیمت انواع پروفیل ساختمانی دارای رنج متفاوتی است.
از جمله بهترین تولیدکنندگان پروفیل ساختمانی در ایران میتوان به کارخانههای زیر اشاره کرد:
- شرکت جهان پروفیل پارس
- شرکت نورد لوله یاران
- شرکت لوله و پروفیل صابری
- شرکت صنعتی شرق تهران
- صنایع فولاد هیربد زرندیه
- کارخانه نیکان اصفهان
انواع پروفیل ساختمانی کدماند؟
هدف از استفاده پروفیلهای ساختمانی در پروژههای ساختوساز، افزودن بر استحکام کششی، برشی و کاهش وزن سازه است. این محصولات در انواع مختلفی ساخته میشوند که هر کدام ویژگیهای خاصی داشته و در موارد متفاوتی قابل استفاده هستند. با توجه به تنوع نوع این مصالح، قیمت پروفیل ساختمانی نیز قابل تغییر میباشد. یکی از دستهبندیهای این مصالح بر اساس شکل آنها که ممکن است به صورت باز یا بسته باشد، است؛ اما به صورت کلی، انواع پروفیلهای ساختمانی به شرح زیر هستند:
- پروفیلهای I: این پروفیلها دارای انواع مختلفی بوده و از مقاومت خمشی بالایی برخوردار هستند. انواع این مصالح عبارتاند از:
- پروفیلهای IPB: این پروفیلها دارای بال پهن بوده و از استحکام بیشتری برخوردار هستند. تیرآهن IPB که جزو این محصولات میباشد، نقشی مهم در موفقیتآمیز بودن اجرای پروژههای ساختوساز دارد.
- پروفیلهای INP: این پروفیلها به صورت شیبدار ساخته میشوند و معمولاً برای مستحکم کردن ستون ساختمانها به کار میروند.
- پروفیلهای IPE: پهنای بال در این محصولات بیشتر از انواع دیگر است و در مواردی که نیاز به اتصالات پیچی و پرچی باشد به کار میرود.
- پروفیلهای سپری T: یکی از پرکاربردترین انواع پروفیلهای ساختمانی، پروفیلهای سپری T شکل هستند. این مصالح در قسمتهایی چون خرپاها، سقف شیروانی، در و پنجره و انواع اتصالات به کار میروند.
- پروفیلهای Z: پروفیلهای زد نیز از انواع دیگر این مصالح هستند که از آنها معمولاً در ساخت سقفهای شیروانی استفاده میشود. با توجه به ویژگیهایی که این محصولات دارند، قیمت پروفیل ساختمانی در قیاس با انواع دیگر، متفاوت بوده و بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین میشود.
- پروفیلهای ناودانی: این محصولات در ساخت درب و پنجره به کار رفته و دارای دو نوع ساده و مشبک میباشد.
- پروفیلهای آبرو: همانگونه که از نام این محصولات برمیآید، از آنها برای جمعآوری و انتقال آب از سقف ساختمانها به مکان مورد نظر، استفاده میشود. جنس این محصولات از ورق گالوانیزه است.
- پروفیلهای نبشی L: از پرکاربردترین انواع این مصالح در ساختمانها، پروفیلهای نبشی L شکل است. در خرید این محصولات، علاوه بر قیمت باید به اندازه بال و پهنای آنها دقت کنید.
- پروفیلهای تسمه: این پروفیلها نیز کاربرد فراوانی در ساختمانسازی داشته و در نقشه سازهها با علامت PL نشان داده میشود.
عوامل تعیینکننده قیمت پروفیل ساختمانی
قیمت پروفیل ساختمانی از مواردی است که باید در تعیین آن از پارامترهای مختلفی استفاده شود. توجه به ابعاد، وزن و شکل ظاهری پروفیل از جمله مواردی است که در تعیین بهای این مصالح مدنظر قرار میگیرد؛ اما در قیمتگذاری پروفیل ساختمانی، تنها به این موارد اکتفا نشده و عوامل مختلفی باید مدنظر قرار بگیرد.
از عوامل تأثیرگذار در قیمت پروفیلهای ساختمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نرخ ارز: با توجه به این که بیشتر متریال مورد استفاده در تولید پروفیلها و همچنین ماشینآلات کارخانهها به صورت وارداتی هستند، نرخ ارز میتواند باعث افزایش و یا کاهش بهای پروفیل ساختمانی شود.
- قیمت جهانی آهنآلات: قیمت آهنآلات از مواردی است که تأثیر مستقیم بر قیمت این مصالح دارد.
- هزینه حملونقل: هزینه حملونقل و به صورت کلی، مسافت طی شده برای رسیدن این مصالح به مقصد از دیگر مواردی است که میتواند قیمت نهایی این محصولات را تحت تأثیر قرار دهد.
- قیمت نفت جهانی: قیمت جهانی نفت و تغییر بهای آن در بازارهای بینالمللی از عوامل مهم در تعیین قیمت تمامی محصولات فولادی میباشد.
- میزان عرضه و تقاضا: میزان پروفیل تولید شده و میزان تقاضا برای خرید این محصولات نیز قیمت آن را متأثر میکنند. به این صورت که زیاد بودن این محصولات در بازار باعث ارزان شدن آن و کمبود پروفیل در بازار و افزایش تقاضا موجب افزایش قیمت پروفیل ساختمانی خواهد شد.
البته به جز این موارد، سیاست دولتها، روابط کشور با کشورهای خارجی، نرخ طلا و … نیز میتوانند بر قیمت این محصولات تأثیر بگذارند.
استعلام قیمت پروفیل ساختمانی
با توجه به تمامی مطالبی که در این مقاله گفته شد، اطلاع از قیمت نهایی پروفیلهای ساختمانی باعث میشود تا خریداران از بابت هزینهای که برای خرید این مصالح صرف کردهاند مطمئن باشند؛ بنابراین قبل از خرید، حتماً از طریق مراکز و سایتهای معتبر، قیمت این مصالح را استعلام کنید.
یکی از سایتهای معتبر در این زمینه، سایت آهن بورس، https://ahanboors.com/ است که میتواند گزینه مناسبی برای اطلاع از قیمت این محصولات باشد. این مرکز آماده است تا مشاورههای رایگان در اختیار کاربران قرار داده و راهنماییهای لازم برای خرید محصولی مرغوب و مقرون به صرفه را به آنها ارائه دهد. با مراجعه به این سایت میتوانید تصاویر و ویژگیهای محصول مورد نظر را بررسی کرده و از قیمت پروفیل ساختمانی مطلع گردید. در صورت تمایل میتوانید با کارشناسان این مرکز نیز در تماس بوده و پاسخ تمامی سؤالات خود را دریافت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!