ناودانی چیست ؟ قیمت ناودانی

ناودانی‌ها از جمله پروفیل‌های هستند که کاربرد بسیار زیادی در ساخت پایه و قاب‌های سازه‌ها دارند. با رشد روزافزون استفاده از سازه‌های فلزی در صنعت ساخت‌وساز نیاز به تولید ناودانی‌ها نیز افزایش ‌یافته است. ازاین‌رو تولیدکنندگان قطعات فولادی این پروفیل را در جنس‌های مختلفی می‌سازند تا بتواند پاسخگوی کاربردهای متفاوت باشد. به همین دلیل در بازار ایران انواع مختلف ناودانی وجود دارد. در ادامه قصد داریم انواع ناودانی در بازار را معرفی کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ناودانی چیست؟

 

ناودانی یکی از مقاطع فولادی است که در گروه پروفیل‎های باز قرار دارد و به اشکال U یا C در بازار یافت می‌شود. اشکال این محصول موجب شده است تا بتوان از آنها در صنایع متفاوتی استفاده کرد. بهتر است بدانید که ناودانیC شکل در مقایسه با U شکل، از مقاومت بالاتری برخوردار است. این مقطع در صنعت به دو روش پرسی و فابریک تولید می‌شود و از سطح افقی به نام جان و دو سطح عمودی که بال نامیده می‌شوند، تشکیل شده است.

کاربرد‌های ناودانی

قیمت ناودانی

ناودانی‌ها در صنایع مختلفی چون ساختمان سازی و خودروسازی کاربرد دارند. شاید بتوان کاربرد اصلی ناودانی‌ها را در صنایع مختلفی در نظر گرفت که به منظور پایه و قاب مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما رایج‌ترین کاربرد ناودانی‌ها در سازه‌های فولادی مانند پل‌های فولادی است. به طور کلی می‌توانیم مهمترین کاربردهای ناودانی‌ها را به صورت زیر بیان کنیم:

  • بناهای معماری
  • ساخت نمای ساختمان
  • ساخت خرپا
  • ساخت تشکیلات دریایی
  • ساخت چهارچوب‌ها
  • ساخت ماشین آلات
  • کاربرد ناودانی به عنوان ستون یا تیر

مشخصات ناودانی‌ها

ناودانی چیست ؟

اما دلیل کاربرد گسترده ناودانی‌ها چیست؟ احتمالاً وجود برخی مشخصات موجب کاربردهای فراوان انواع ناودانی در بازار شده است. برخی از ویژگی‌های ناودانی‌ها که در کاربرد آن‌ها نقش بسیار زیادی دارد عبارتند از:

  • مقاومت در مقابل تنش‌های فولادی
  • کم بودن وزن اسکلت فلزی
  • سرعت نصب بالا در سازه‌های ساختمانی
  • کاربردی بودن برای مدت زمان طولانی
  • نیاز به فضای کم
  • تحمل بسیار بالا در برابر ضربه

مشخصات وزنی و ابعادی ناودانی چگونه است؟

شما می‌توانید جهت اطلاع از مشخصات ابعاد و وزن مربوط به ناودانی‌ها به جدول مشخصات که در زیر آمده است، مراجعه کنید. در جدول زیر وزن ناودانی در سایزهای متفاوت بیان شده است:

سایز ناودانی (mm) وزن هر متر شاخه (kg/m) عرض بال (b) ارتفاع ناودانی (h) وزن شاخه 6 متری (kg/m) وزن شاخه 12 متری (kg/m)
80 65/8 45 80 9/51 8/103
100 6/10 50 100 6/63 2/127
120 4/13 55 120 4/80 8/160
140 0/16 60 140 0/96 0/192
160 6/18 65 160 6/111 2/223

معرفی انواع ناودانی

به طور کلی ناودانی‌ها را از نظر فرایند تولید و شکل ظاهری آن‌ها به دسته‌های متفاوتی تقسیم بندی می‌کنند. این دسته بندی‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  1. فرایند تولید ناودانی‌ها

می‌توان ناودانی‌ها را از نظر فرایند تولید آن‌ها در دسته‌های زیر قرار داد:

  • ناودانی نورد شده

پروسه تولید این ناودانی‌ها به این صورت است که شمش خام حرارت داده می‌شود و از غلتک‌هایی که به نورد معروف هستند می‌گذرند و سپس تولید می‌شوند. ناودانی‌ها به سایز نورد‌ها بستگی دارند و با همان سایز از خط تولید خارج می‌شوند که به آن‌ها ناودانی فابریک می‌گویند.

  • ناودانی پرسی

همانطور که از نام این ناودانی‌ها مشخص است، از پرس کردن ورق‌هایی با طول ۶ متر تولید می‌شوند. ناودانی‌های پرسی می‌توانند مطابق سفارشات مشتریان در ابعاد مختلفی تولید شوند. از این ناودانی‌ها با توجه به ورقی که از آن‌ها ساخته می‌شود می‌توان در صنایع مختلفی استفاده کرد. از ناودانی‌های پرسی به دلیل ظاهرشان می‌توان در ساخت لبه‌هایی که نیاز به صاف بودن دارند، در ساختمان سازی استفاده کرد.

  1. شکل ظاهری ناودانی‌ها

ناودانی‌ها را از نظر شکل ظاهری در دسته‌های متفاوتی قرار می‌دهند که عبارتند از:

  • ناودانی مشبک

معمولاً ناودانی‌های مشبک از ورق گالوانیزه تولید می‌شوند. سوراخ‌هایی بر روی سطح این ناودانی‌ها وجود دارند که می‌توان از آن‌ها جهت بستن پیچ و مهره استفاده کرد. ناودانی مشبک در ساخت قفسه‌های فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • ناودانی سبک

نوعی دیگر از انواع ناودانی در بازار، ناودانی سبک است که وزن آن از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر است.

  • ناودانی ساده

از ناودانی ساده در صنایع ساختمانی و صنعتی استفاده می‌شود. ناودانی‌های ساده می‌توانند دارای ابعاد گوناگونی از ۸ الی ۱۶ متغیر باشند. معمولاً ارتفاع این نوع ناودانی‌ها از ۳۰ میلیمتر تا ۴۰۰ میلیمتر متفاوت است. به طور کلی ارتفاع و ابعاد این نوع مقاطع فولادی به مشتریان بستگی دارد. ناودانی‌های ساده مطابق نیاز مشتریان می‌توانند در ابعاد مختلفی تولید شوند. این ناودانی‌ها در قاب دستگاه‌های صنعتی، چهارچوب‌ها، اتاق کامیون و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • ناودانی سنگین

این ناودانی‌ها از نظر وزن و ابعاد با اندازه‌های ثبت شده در جدول اشتال کاملاً برابر هستند. به‌طورکلی ناودانی سنگین مطابق اندازه‌های ثبت شده در جدول محاسباتی در تعدادی از کارخانه‌های داخلی کشور و در برخی از کشورهای اروپایی تولید می‌شود. به طور کلی درباره ناودانی سبک و سنگین می‌توان بیان کرد که وزن، قیمت و کاربرد آن‌ها با یکدیگر تفاوت‌های بسیار زیادی دارند.

قیمت ناودانی

ناودانی‌ها در جنس‌های مختلفی تولید می‌شوند که مهم‌ترین آنها استنلس استیل، آلومینیوم و گالوانیزه است. از این رو این محصول بر اساس جنس تولید شده دارای قیمت‌های متفاوتی است. قیمت نهایی ناودانی سبک یا سنگین مطابق معیارهای مانند وزن، اندازه و… تعیین می‌گردد. اما قیمت ناودانی مانند سایر مقاطع فولادی تحت تاثیر قیمت آهن و فولاد قرار دارد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت آهن بورس قیمت ناودانی را به صورت لحظه‌‌ای مشاهده کنید.

همچنین می‌توانید به راحتی با مشاهده قیمت این محصولات از سایز و ابعاد آن‌ها مطلع شوید و سپس درباره خرید آنها تصمیم‌گیری کنید. همچنین می‌توانید جهت دریافت مشاوره خرید آهن‌آلات مد نظر خود با شماره‌های درج شده تماس بگیرید و با کارشناسان مجموعه آهن بورس ارتباط برقرار کنید. این کارشناسان اطلاعاتی درباره محصولات مد نظر شما در اختیارتان قرار می‌دهند و شما را در خریدتان همراهی می‌کنند.

سخن پایانی

ناودانی‌ها از نظر شکل ظاهری و فرآیند تولید در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند که هر کدام از آنها دارای کاربرد‌های متفاوتی هستند. اگر شما قصد خرید ناودانی را دارید، بهتر است محصول مد نظر خود را از یک مجموعه قابل اطمینان که محصولات خود را با قیمت مناسب به فروش می‌رساند، خریداری کنید. مجموعه آهن بورس بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در زمینه فروش آهن آلات دارد. شما می‌توانید کلیه مقاطع فولادی مد نظر خود را از این مجموعه معتبر و خوشنام خریداری کنید. شما با خرید از آهن بورس می‌توانید محصولات مد نظر خود را به صورت مستقیم از درب کارخانه و با کمترین قیمت دریافت نمایید. امیدواریم توانسته باشیم مطالب مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.