ورق گالوانیزه رنگی چیست؟
به طور معمول، ورقهای فولادی با پوشش روی که طیفی از ورقهای فولادی گالوانیزه گرم و الکتروگالوانیزه هستند، موسوم به ورقهای گالوانیزه هستند که پوشش روی آنها به عنوان مانعی برای عدم نفوذ رطوبت و اکسیژن به فولاد محسوب میشود.
در صنعت حمل و نقل، تولید لوازم خانگی و ساختمان، استفاده از ورق گالوانیزه رنگی بسیار متداول است که مقاومت بسیاری در برابر رطوبت، زنگ زدگی و خوردگی داشته و از زیبایی ظاهری مناسبی نیز برخوردار است. چنانچه ورق گالوانیزه با یک لایه رنگ کورهای یا به الکترواستاتیک پوشانده شود، به آن ورق گالوانیزه رنگی گفته میشود که برحسب ضخامت و اشکال مختلف، کاربردهای خاص خود را دارد و تنوع رنگ آن بیشتر از 15 رنگ است. این لایه رنگ موجب محافظت از ورق در برابر خوردگی نیز خواهد شد. به دلیل تفاوت در فرآیند ساخت و مواد اولیه، قیمت آنها نیز نسبت به ورق گالوانیزه معمولی بیشتر است.
دو نوع ورق گالوانیزه وجود دارد: گالوانیزه گرم و گالوانیزه الکتروپلیت. چنانچه سطح فولادی را در روی خالص غوطهور نماییم، گالوانیزه گرم به دست میآید.
کاربردهای متنوع ورق گالوانیزه
از ورقهای گالوانیزه برای ساخت پیچ و مهرهها و میخهای مقاوم در برابر خوردگی استفاده میشود. از آن میتوان به جای لولههای پلاستیکی و در فضای باز استفاده کرد. همچنین برای نیمکتهای ایستگاه اتوبوس، تراس، راه پلهها، پیادهها و نردبانها هم استفاده میشود. بدنه اتومبیلها و بسیاری از دوچرخهها از فلزات گالوانیزه ساخته شدهاند. برخی از لولههای آب آشامیدنی هنوز از فولاد گالوانیزه ساخته میشوند. ورق نورد سرد نیز اغلب گالوانیزه میشود.
ورق گالوانیزه به عنوان مصالح ساختمانی ارزان قیمت محسوب میشود و هزینه نگهداری آن نسبتاً کم است. ساختمانها و سازههایی که با این نوع ورقها ساخته میشوند ممکن است به مدت 50 سال یا بیشتر نیاز به نگهداری نداشته باشند. امروزه فناوری ساخت محصولات گالوانیزه سازگار با محیط زیست به طور مداوم در حال پیشرفت است.
ورق سینوسی گالوانیزه چیست؟
ورقهای سینوسی از رایجترین و ابتداییترین ورقهای گالوانیزه هستند و به دلیل طراحی کمانی مواج ورقها، نام سینوسی را به خود گرفتهاند. پس از رواج دستگاههایی برای برش ورقها به صورت موجدار، امکان تولید و عرضه ورقهای موجدار گالوانیزه در رنگها و عرضهای مختلف 100 و 125 سانتیمتر و طول سفارشی از سوی مشتری فراهم شد. اکثر ورقهای گالوانیزه قابل رنگآمیزی هستند و به این ترتیب مشتریپسندتر هستند و جلوه بهتری به پیرامون خود میدهند.
نوعی از ورقهای رنگی که ضخامتی بین 0.18 تا 0.7 میلیمتر دارند را در سقف شیروانیها، ساختمانها و پارکینگها استفاده میکنند که به آنها ورقهای سینوسی گالوانیزه گفته میشود. شکل آنها به صورت نیمدایرهای و برآمده است و به ورقهای کرکرهای نیز موسوم است. این فرم از ورقها به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه هستند و برحسب سفارش مشتری ساخته میشوند. سطح این ورقها از نوعی مواد شیمیایی پوشانده شده است که مقاومت آنها را تا حد زیادی افزایش میدهد.
به دلیل وزن سبک و نصب سریع این ورقها و نیز مقاومت در برابر نفوذ آب و رطوبت از آنها در ساخت سقفهای شیروانی، ورودی پارکینگها و بدنه سولهها استفاده میشود. این ورقهای موجدار گزینهای ارزان برای حصارکشی نیز محسوب میشوند که بنا به ارتفاع سازه و شرایط جغرافیایی میتوانند در ابعاد مختلف ساخته شوند.
وزن ورق سینوسی گالوانیزه
انعطافپذیری این نوع ورقهای سینوسی و نیز وزن و مقرون به صرفه بودن آنها، موجب شده تا کاربردهای بسیاری در ساخت کرکره مغازهها و دربهای پارکینگ داشته باشد. طیف وزنی ورقهای گالوانیزه بین ورق 40 صدم میل تا 1 میل است که بسته به نیاز مشتری و شرایط جغرافیایی محیط ساخته میشود. عواملی مانند ضخامت ورق، عرض، طول و چگالی آن در جدول وزن ورقهای گالوانیزه کاربرد دارند.
به طور معمول طول ورقهای گالوانیزه موجود 6 متر و عرض آنها 1.25، 1.5 و 2 متر است و برحسب متریال تشکیل دهنده، چگالی آنها عددی بین 7 تا 8 است. البته، امروزه برای سهولت محاسبه وزن نرمافزارهای مهندسی نیز وجود دارد.
علاوه بر موارد ذکر شده، وزن کم ورقهای سینوسی و بهینه بودن مصرف انرژی در استفاده از آنها موجب شده که در سالهای گذشته توجه خاصی به استفاده از این محصول در صنایع صورت گیرد. برای نمونه، ورق گالوانیزه مدل سینوسی با ضخامت 0.5 میلیمتر و ابعاد مفید 84 سانتیمتر وزنی حدود 4 کیلوگرم دارد.
اندازه استاندارد ورقهای گالوانیزه
ضخامت | 0.8 میلیمتر – 2.0 میلیمتر |
روش تولید | نورد گرم |
متریال | گالوانیزه |
اندازه | 6 * 3 (فوت) یا 1 در 2 متر |
ویژگی | مقاوم در برابر خوردگی |
کاربرد | ساخت و ساز |
فولاد ضدزنگ محکمتر است یا گالوانیزه؟
به طور کلی فولاد ضدزنگ مقاومت بالاتری نسبت به زنگزدگی و خوردگی دارد و در عین حال انتخاب گرانتری نسبت به ورق گالوانیزه محسوب میشود و البته زمانی که طول عمر پروژه اهمیت زیادی داشته باشد، در مقایسه با گالوانیزه انتخاب بهتری محسوب میشود.
معایب استفاده از ورقهای گالوانیزه
یکی از معایب استفاده از این محصول این است که فرآیند گالوانیزه موجب پنهان شدن عیوب و مشکلات فلز میشود. به این ترتیب نیاز به تعمیر یا نگهداری فوری به سختی تشخیص داده میشود. یکی دیگر از اشکالات آن صاف نبودن همیشگی پوشش آن است. هنگامی که از آن در داخل لولهها استفاده میشود، میتواند منجر به ایجاد سطح ناهموار و انسداد در لوله شود.
خرید ورق سینوسی گالوانیزه
اگر به دنبال خرید ورق گالوانیزه هستید یا میخواهید ورقهای سینوسی گالوانیزه را برای پروژههای خود شکل داده یا برش دهید، با مراجعه به سایت بورس آهن آلات میتوانید محصولات مختلف را مشاهده کنید و از قیمت آنها را که به صورت لحظهای به روزرسانی میشود، آگاهی یابید و در صورت لزوم از مشاوره کارشناسی پیش از خرید آنلاین ورق رنگی گالوانیزه بهرهمند شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!